dinsdag 28 juni 2011

Kadèr Gürbüz kon steun van Gentenaars goed gebruiken in STERREN OP DE DANSVLOER

Kadèr Gürbüz kon steun van Gentenaars goed gebruiken in STERREN OP DE DANSVLOER
Volgens een dans kenner in ons midden deed Kadèr Gürbüz het helemaal niet slecht in haar Engelse wals, tijdens de eerste aflevering van Sterren op de Dansvloer.
Maar de juryvoorzitter was nogal genadeloos: pletwals, leidt te veel, probeert baas te zijn, hoofd te veel naar links, ongelijk, voetwerk niet juist.
Vrouwelijk jurylid Anouschka durfde haar voorzitter niet tegen te spreken, maar ze gaf Kadèr Gürbüz toch een aantal positieve opmerkingen mee: houding van armen en handen perfect, maar ook: houding niet open genoeg.
Soit, Kadèr Gürbüz behield haar eeuwige glimlach, beet niet bitsig terug naar de jury, maar zei ootmoedig dat het haar zo speet voor haar dansleraar, waar ze al zo veel van geleerd had.
Positieve dame, zo kennen we haar, en daarom krijgt Kadèr Gürbüz, onze enige Gentse trots in die danswedstrijd, ook onze steun.
 Kadèr Gürbüz mag dan maar 14 punten gehaald hebben, maar liet wel een positieve indruk achter op de dansvloer.

donderdag 16 juni 2011

Kader Gürbüz nieuw in 'Familie' als Caroline

Kader Gürbüz nieuw in 'Familie' als Caroline.
Kader Gürbüz maakt haar opwachting in 'Familie'.
De kijkers van Familie zien in 2011 ook twee vertrouwde gezichten vertrekken. Acteurs Erik Goris (56) en Patrick Vandersande (39) die in de serie Rob en Mario speelden, worden uit het scenario geschreven. Goris speelde sinds 1999 mee, Vandersande sinds 2003.
Het personage Rob verdwijnt in juni van het scherm, Mario in mei. In de wereld van de soaps gaat 'gaan' altijd gepaard met 'komen': op 11 december zal Hans De Munter in Familie te zien zijn als Dirk De Cockelaere. In juni 2011 doet Kadèr Gürbüz haar intrede in het familiebedrijf als pr-verantwoordelijke.
Veronique Van den Bossche is al jaren actief in de modewereld en weet als de beste hoe hard en grillig die is. Elke collectie opnieuw worden de ontwerpers uitgedaagd om trends voor te zijn en om hun creativiteit heruit te vinden zonder afbreuk te doen aan de stijl van het label. Een collectie die flopt is een financiële aderlating en hypothekeert meteen het volgende seizoen.
Veronique staat dan ook op haar strepen binnen MVM. Geen enkel ontwerp gaat in productie zonder haar zegen en elke stof zal ze vooraf goedgekeurd hebben. Voor Veronique was het dan ook een hele aanpassing toen Mathias, de vriend van haar moeder en aandeelhouder binnen MVM, een samenwerking forceerde met F@C, de winkelketen van Gilbert met eigen confectiecollecties.
 
Aanvankelijk wou ze niets te maken hebben met F@C en negeerde ze botweg hun jonge gedreven ontwerper Axel, die volgens Gilbert en Mathias ook MVM uit de nood kan helpen. Meer nog, ze nam revanche door oude rot Maxim, de ontwerper met de divastreken die zeventien jaar geleden voor het modehuis van haar moeder Maison Marie-Rose tekende, terug in dienst om de soiréelijn uit te werken.
Tussen de twee ontwerpers botert het absoluut niet. Maxim kan het niet laten om non-stop commentaar te geven op het werk van Axel, maar zelf bevindt hij zich in een creatieve impasse. Hun gekibbel werkt Veronique danig op de zenuwen. En alsof dat niet genoeg is, krijgt ze op donderdag 16 juni te maken met Caroline.
Caroline(Kader Gurbuz) is de zelfzekere PR-verantwoordelijke van F@C, die net als Veronique op haar strepen staat. Ze is er de vrouw niet naar om zich opzij te laten duwen en ze verdedigt haar terrein als een leeuwin.
 
Ondermaatse prestaties duldt Caroline(Kader Gurbuz) niet, afspraken zijn er om na te komen en discussiëren kan alleen als de tegenpartij weet waar die het over heeft. Kortom, het ziet er naar uit dat Veronique haar gelijke heeft gevonden in Caroline...
Vlaamse ster actrice Kadèr Gürbüz geeft in 'Familie' gestalte aan de stijlvolle maar assertieve Caroline voor haar rekening. De populaire actrice is bij de televisiekijkers bekend van hoofdrollen en gastoptredens in o.a. 'W817', 'Flikken', 'Jes', 'De Kotmadam', 'FC De Kampioenen', 'Aspe', 'Witse', 'Mega Mindy' en 'Code 37'.
 
De 'Familie'-kijkers die meteen willen kennismaken met Caroline(Kadèr Gürbüz), kunnen de afleveringen zoals altijd in preview bekijken bij iWatch en iWatch.be.
'Familie' met Kadèr Gürbüz, van maandag tot zaterdag op vtm.

dinsdag 14 juni 2011

Kadèr Gürbüz in W817

W817 is een coole jongerenserie, een sitcom met actrice Kadèr Gürbüz in een hoofdrol, over 8 totaal verschillende mensen die elk op hun eigen manier hun weg zoeken in het leven.
W817 met Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Govert Deploige (Steve), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Aagje Dom (Jasmijn).
EEN OPPORTUNISTISCHE CARRIERE VROUW(Kadèr Gürbüz), EEN PARTY-GIRL, EEN HOMO, EEN WOUD-BE SCHRIJVER , EN EEN CYBERNERD DIE SAMMEN WONEN IN EEN HUIS...
DAT KAN NATUURLIJK NIET GOED AFLOPEN.
ZEKER NIET ALS ER OOK NOG EENS EEN PUBERAAL BUURMEISJE TE PAS EN TE ONPAS BINNENSPRING EN TOCH JUIST DEZE MIX VAN 6 TOTAAL VERSCHILLENDE KARAKTERS IS DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER W817 EEN SITCOM WAAR IN AL EENS GELACHEN MAG WORDEN TENZIJ JE JUIST ONTROERD WORD DOOR DE PERSONAGES DIE ELK OP HUN EIGEN MANIER HUN WEG ZOEKEN NAAR HET LEVEN.
RELATIES EN HUMOR STAAN UITERAARD VOOROP MAAR OOK THEMA`S LIEFDE, VRIENDSCHAP, STUDIES, SEKSUALITEIT, UITGAAN EN JONGERENCULTUUR KOMMEN AAN BOD IN W817.
W817 was een Vlaamse komische jeugdserie met Kadèr Gürbüz die van 1999 tot 2003 op Ketnet liep.
De reeks speelt zich af in een studentenhuis waar zes jongeren (vier jongens, twee meisjes) samen wonen. Dit huis bevindt zich in wijk 8, nummer 17 of kortweg "W817", dat ook als "wacht eens even" kan worden uitgesproken, vandaar de titel.
Veel afleveringen draaien rond komische situaties, parodieën op bekende films en af en toe wordt er ook aandacht gespendeerd aan ernstige thema's, zoals aids en homoseksualiteit. Om de reeks flitsender te maken werd elke scèneovergang voorafgegaan door een vooruitspoel-geluid.
Er zijn in totaal vijf reeksen met alles bij elkaar 131 afleveringen gemaakt met Kadèr Gürbüz. De eerste reeks bestond uit afleveringen die 25 minuten duurden, maar vanaf de tweede reeks heeft men dit teruggebracht tot 15 minuten. In tegenstelling tot de overige reeksen is de eerste reeks nooit meer herhaald geweest.
De hoofdpersonages als Kadèr Gürbüz, met uitzondering van Aron Wade, hebben een hele tijd met hun W817&Band rondgetrokken. Nadat de reeks eindigde kwam er ook een einde aan de band.
Aagje Dom (Jasmijn) maakte lange tijd deel uit van het Kids Power Team, waarin ze samen met Jenna Vanlommel en Grietje Vanderheijden optrad.
Hoofdpersonages W817
    Govert Deploige - Steve Mertens (seizoen 1-5)
    Aron Wade - Akke Impens (seizoen 1-5)
    Danny Timmermans - Tom De Rijcke (seizoen 1-5)
    Britt Van Der Borght - Zoë Zonderland (seizoen 1-5)
    Kadèr Gürbüz - Birgit Baukens (seizoen 1-5)
    Aagje Dom - Jasmijn De Ridder (seizoen 1-5)
    Jenne Decleir - Carlo Stadeus (seizoen 3-5)
    Kalina Malehounova - Kim De Hert (seizoen 4-5)

In 2002 kreeg het programma en Kadèr Gürbüz de prijs voor beste jeugdprogramma van de Vlaamse Gemeenschap.
In de laatste afleveringen houden de studenten en Kadèr Gürbüz een groots afscheidsfeest. Deze aflevering werd voor het eerst uitgezonden in de lente van 2003, maar werd ondertussen al verschillende keren herhaald op Ketnet
Al verschillende keren werd een dvd aangekondigd van de reeks,maar die kwam er uiteindelijk (nog) niet. In 2007 werd het aangekondigd, maar bleef daarna om onbekende redenen toch uit. Er is kans dat de serie uitkomt onder de reeks 'VRT Klassiekers', maar dit is nog onzeker.
Of dan de eerste reeks, die sterk verouderd is en daarom nooit meer herhaald wordt dan uitgebracht wordt is een vraagteken.
Kadèr Gürbüz is een Vlaamse actrice en presentatrice met Turkse roots.Ze studeerde aan het conservatorium in Gent. Daarna begon ze bij VT4 als omroepster. Haar bekendste rol is die van dokter Mihriban Ateş in Flikken.Bij de jeugd is ze vooral bekend als Birgit Baukens uit W817.
Kadèr Gürbüz speelde gastrollen in De Kotmadam , Spoed , Aspe , Witse , En daarmee Basta! , F.C. De Kampioenen en Mega Mindy .Ook was ze te zien in Het Swingpaleis en Thuis, als Meester advocate Karin Baert.
 Jenne Decleir collega Kadèr Gürbüz bij W817
Liefst drie nieuwe personages kreeg de jongerensitcom W817. Jenne Decleir, Mathias Sercu en Machteld Timmermans versterkten de vaste cast waarin Govert Deploige, Britt Van Der Borght, Kadèr Gürbüz, Danny Timmermans, Aron Wade en Aagje Dom. De vasten blijven de party girl, de would-be schrijver, de opportunistische carrièrevrouw(Kadèr Gürbüz), de homo en de cybernerd spelen die in één huis wonen.
W817 wordt nog geregeld herhaald op Ketnet. Daar kwamen Jenne, Mathias en Machteld als Carlo, Mickey en Ellen in beeld.
Jenne Decleir, de zoon van Jan Decleir, speelt de zakenpartner van Akke. Mathias, bekend als Ubi van Buiten de zone, speelt het vriendje van Zoë en Machteld, die met Britt en Aron aan het conservatorium in Brussel studeerde, wordt als Ellen verliefd om Tom. Voor wie het Ketnet-clubje met Kadèr Gürbüz kent.
Volgens de VRT blijft de vorm dezelfde: snel, spits, eigentijds, vol verbale humor en verrassende wendingen.

maandag 6 juni 2011

Kadèr Gürbüz over 'Sterren op de Dansvloer': Dansen tot hartaanval

Kadèr Gürbüz over 'Sterren op de Dansvloer': Dansen tot hartaanval.
'Ik ben niet lenig, ik kan niet dansen met twee, ik kan niet volgen en ik kan niet leiden.' Dat kreeg dansleraar Dick Matthys te horen bij de eerste kennismaking met Kadèr Gürbüz. Maar het klikt tussen hen en Kadèr gaat er helemaal voor. Ze wil 'Sterren op de Dansvloer' winnen.
Kadèr Gürbüz heeft iets dubbel met dansen. Gürbüz: 'Alléén dansen op een feest, alles wat je wilt. Ooit ben ik zodanig uit de bol gegaan op Livin' la Vida Loca van Ricky Martin dat ik na afloop duizelig moest gaan zitten en tegen mezelf zei: Kadèr Gürbüz, ge gaat een hartaanval krijgen! Maar met twee dansen, neen, daar bedankte ik eigenlijk meestal voor.'
Maar gelukkig voor Kadèr Gürbüz - en voor ons - liep het dus allemaal goed af en kunnen we haar tijdens een repetitie vragen welke danservaring ze heeft.
Kadèr Gürbüz: 'Nul. Ik zou liegen. Niet veel. Op mijn zevende, achtste naar de balletschool geweest vlakbij het Gravensteen en daar ondervonden dat ik totaal niet lenig was, dat het niet zou lukken, waardoor ik meer in het Gravensteen ging spelen dan de dansles volgde. Op schoolfeestjes was ik er wel vroeg bij om met een vriendinnetje in een balletpakje met glitterletters op onze borsten als The Queenies de meidengroepen Luv en The Dolly Dots te playbacken. Maar dat is niet te vergelijken met het dansen dat ik hier nu moet doen.'
Dansleraar Dick Matthys, diverse keren Belgisch en ook Europees kampioen in diverse dansdisciplines, heeft net een repetitie Engelse wals op See the day van Dee C. Lee achter de rug. Matthys: 'Na de eerste repetitie wist ik: het is nog lang geen danseres, maar Kader Gurbuz zal het kunnen. Dat ze geen ervaring heeft, heeft ook voordelen.
Ze is nog niet misvormd, ze is zeg maar een blanco canvas waar ik mijn penseel kan op loslaten. En Kadèr Gürbüz is geïnteresseerd. Op Youtube zoekt ze filmpjes op, ze kijkt naar de houdingen, naar details en stelt me daar de dag erna allerlei vragen over. Als ze er meer zou van kunnen, zij zou de choreografieën bepalen, in plaats van ik.'
Kadèr Gürbüz: 'Ik was heel blij toen ik gevraagd werd om mee te doen. Een eerste keer moest ik weigeren, omdat het echt niet paste in de agenda van de theatervoorstelling waar ik mee bezig ben. Dat was dus even balen. Bleek achteraf dat de timing van het programma veranderd was en toen kon ik toch meedoen. Ik ben er echt door gebeten.
Aanvankelijk was ik gewoon blij en vereerd om mee te mogen doen, maar van het moment dat ik op de persconferentie het aankondigend filmpje van het programma zag, sloeg de naald op de ambitiemeter helemaal door: ik wil nu gewoon winnen! Ikzelf zal alvast mijn best doen, maar laat de Gentenaars ook maar massaal sms'jes sturen voor mij.'
Sterren op de Dansvloer met Kadèr Gürbüz werd uitgezonden op VTM.