zondag 13 november 2011

Kadèr Gürbüz (41) deed haar intrede bij 'Familie': 'Bloot? Mét kleren vind ik mezelf nog steeds geweldig'


Kadèr Gürbüz (41) doet haar intrede bij 'Familie': 'Mét kleren vind ik mezelf nog steeds geweldig'

Kader Gurbuz was ooit zo hot, dat ze in een paskamer moest vluchten om haar fans te ontlopen. Hoe hot Kadèr Gürbüz op haar 41ste nog is, kunt u ontdekken in 'Familie'.

Actrice Kadèr Gürbüz. Wacht eens even, zult u denken, waar ken ik dat meiske van? Van Flikken en van Thuis natuurlijk. En van haar blote borsten uit Jes en Code 37, die maar blijven circuleren op het internet. Nu is ze ook te bewonderen in Familie als Caroline, de assertieve pr-verantwoordelijke van winkelketen F@C die neus tegen neus zal staan met Veronique Van den Bossche.

Te druk om goed te zijn

Lang geleden dat u Kadèr Gürbüz op het scherm zag? Dat is maar een idee, zegt Kadèr. 'Ik heb het écht wel druk gehad, hoor. Ik heb al zes jaar een eigen theatergezelschap, ik speel in de nieuwe Eén-reeks De vijfhoek, ik doe een stem in de film Kung-Fu Panda 2 en ik spreek ontzettend veel reclamespots in. Uiteraard kom ik nog altijd op tv met de eeuwige herhalingen van de Ketnetreeks W817.'

Die Ketnetreeks W817 - spreek uit als 'wacht eens even' - heeft sinds 2003 al flink wat stof vergaard, maar Eén blijft de reeks uitzenden.

Kader Gurbuz : 'Zo zijn er altijd opnieuw jongeren die me herkennen. Dan zie ik ze kijken: amai, die is oud geworden. Ik denk bij die oude beelden vooral: amai, ik had toen nog spleten tussen mijn tanden. Toen de reeks werd uitgezonden, ben ik tien jaar lang door scouts nagekeken.

Kader Gurbuz : Eén keer ging ik winkelen in Antwerpen en begon het rond mij een beetje druk te worden. Ik ben in kledingzaak Mango een pashok ingevlucht om tien minuten op adem te komen. Ik vind aandacht niet erg, maar heel soms heb ik er niet veel zin in. W817 was de eerste serie op Ketnet en was behoorlijk gedurfd. Er was toen ook niet zoveel controle op de inhoud. De reeks was bedoeld voor 16-jarigen, tot ze vaststelden dat het publiek veel jonger was.'

Stapje voor op Hollywood

Iedereen mag dus op twee oren slapen: Kadèr Gürbüz zwemt in het werk. 'Ik was wel bang natuurlijk. Na je veertigste gaat het in deze wereld bergaf, hoor je langs alle kanten. Nu ben ik 41 en heb ik té veel werk. Misschien ben ik wel als goede wijn. Met kleren aan vind ik mezelf nog geweldig, zeg ik altijd. Naakt zou ik niet meer in het felle licht willen staan, eerder in het zachte licht op de gang. Ik ben heel streng voor mezelf, ik wil gewoon mooi oud worden.

Kadèr Gürbüz: Hoe ik mezelf verzorg? Ik ga heel veel naar de dermatoloog omdat ik veel allergieën heb. Ik gebruik ook al tien jaar zonnecrème, winter en zomer. Als kind had ik veel last van pigmenten. Daarom ga ik nooit met mijn gezicht in de zon of in bikini of badpak; ik draag altijd een hoed of zit onder een parasol. Eigenlijk ben ik de rage in Hollywood voor: daar zie je sterren in halve burka's op het strand.'

Kader Gurbuz : 'Sporten doe ik met opstoten. Dan ga ik drie maanden lang vier keer per week naar de fitness om dan weken niks meer te doen. Dansen doe ik niet meer, sinds Sterren op de dansvloer. Ik moet een doel hebben, vermageren of verdikken doe ik alleen voor een rol.

Kader Gurbuz : Ik heb gelukkig goede genen, want ik eet verschrikkelijk graag. Eten is voor mij pure passie. Geef mij maar een culinair programma: eten en mensen interviewen in binnen- en buitenland. Voorlopig zit zo'n programma er niet in, vermoed ik. Maar geen erg, ik kan nog een tijdje mee.' (lacht)